Æterisk olie – hvad skal du kigge efter, og hvordan bruger du det?

Æteriske olier kan bruges til en lang række forskellige ting. Det er aromatiske planteekstrakter, og de bruger blandt andet i kosmetik til at give duft. Derudover kan det også bruges indenfor aromaterapi, hvor duften af de lækre olier kan virke beroligende og sprede en rolig atmosfære i hjemmet.

Hos Hedenhus kan du vælge mellem en lang række af forskellige æteriske olier, der alle er 100% naturprodukter. De er ufortyndede, hvorfor du får en høj kvalitet på produkterne, og så er de også økologiske. Duftene varierer fra meget almindeligt kendte og behagelige dufte som appelsin og æble, til for eksempel en æterisk olie med duft af gulerodsfrø. Disse kan du bruge til at sprede alverdens forskellige dufte i hjemmet.

God atmosfære i hjemmet

Hvis du ønsker en god duft i hjemmet og dermed også en god atmosfære, så kan det også være en mulighed at opnå dette ved hjælp af æterisk olie. Ved hjælp af en diffuser, kan du læne dig tilbage i lænestolen og slappe af, mens den gode duft spreder sig i hjemmet. Og så er det også beroligende at sidde og kigge på dampen, som diffuseren producerer. Det er den perfekte lejlighed til at meditere og få ro på kroppen og i sindet.

Derudover kan de æteriske olier også være plejende for enten dit hår eller din hud. For eksempel kan gulerodsfrø olie være godt til tør hud, beskadiget hud, aldrende hud og også som SPF.

Terapeutiske egenskaber

For nogen har æteriske olier en terapeutisk effekt. Det kan for nogen virke beroligende, hvis de for eksempel inhalerer olien; den beroligende effekt grunder i, at du på den måde højner dine sanser, og det kan have en positiv effekt.

Derudover spreder en appelsinolie f.eks. også en fantastisk duft i hjemmet, hvis du bruger et par dråber i en diffuser. Du kan finde en række forskellige diffusere i forskellige prisklasser hos Hedenhus. Hos dem er kvalitet altid en prioritet til en god pris.

Vær forsigtig og følg retningslinjerne

Når du har med æteriske olier at gøre, så er det typisk en meget koncentreret version. Derfor er det vigtigt, at du er forsigtig, og at du følger de retningslinjer, der medfølger. Du risikerer blandt andet at have en allergisk reaktion, hvis du enten indånder olierne, eller hvis du påfører dem ufortyndet på huden. Derudover skal du være ekstra forsigtig, hvis du har tendens til allergiske reaktioner.