Hvornår har man brug for en håndledsskinne?

Døjer du med smerter eller ubehag i dit håndled? En håndledsskinne er et redskab, som går ind og støtter og immobiliserer dit led, så du bliver fri for smerter og undgår at overbelaste leddet yderligere.

Der er mange forskellige situationer, hvor en håndledsskinne kan blive nødvendig. I denne artikel vil vi komme ind på nogle af de tilfælde, hvor du kan overveje en skinne til håndleddet.

Håndledsskinne til en forstuvning

Én af de mest almindelige grunde til at benytte en håndledsskinne er, hvis håndleddet er forstuvet. Hvis håndleddet er brækket, får man normalt lagt armen i gips, men hvis der er tale om en forstuvning eller forstrækning, så kan skinnen hjælpe med at immobilisere håndleddet og forhindre uhensigtsmæssige bevægelser, som kan forværre skaden.

Midlertidig støtte inden en operation

Hvis dit håndled er brækket, så kræver det af og til en operation. Det er ikke sikkert, at operationen kan finde sted samme dag, som bruddet opdages. I sådan et tilfælde vil du skulle bruge en skinne til håndled, som midlertidigt kan støtte området inden operationen.

Til rehabilitering

Efter et brud eller skade omkring håndleddet, kan du godt have brug for ekstra håndledsstøtte i løbet af din rehabilitering. Det er ikke sikkert, at dit håndled er 100 % helet efter en skade, så måske anbefaler din læge, at du bruger en skinne i 2 til 3 uger for at sikre, at området er helet fuldkomment.

Når leddet bliver overbelastet

Folk, som dyrker meget sport, hvor de bruger deres hænder, eller som arbejder på kontor det meste af dagen, kan godt komme til at overbelaste deres led i fingrene og hånden. Dette kan for eksempel resultere i lidelser som seneskedehindebetændelse, hvilket er utrolig smertefuldt. Her kan en smart håndledsskinne gå ind og aflaste området.

De bedste skinner til håndleddet

En håndledsskinne er mere end bare et stykke stof, som du vikler omkring det ramte område. En ordentlig håndledsskinne er designet i et bestemt materiale og i en helt særlig form, som fremmer den bedste støtte til dit led.

Hos K. C. Pedersen finder du skinner til håndled, som er fremstillet af kyndige og erfarne ergoterapeuter, som har kendskab til kroppens bevægelser. Med en ordentlig håndledsskinne i god kvalitet er du garanteret at få den nødvendige støtte til dit håndled, så du hurtig kan få fri bevægelighed uden smerter.
Med deres ekspertise inden for håndledsstøtte kan du roligt fortsætte dit hverdagsliv uden smerter og ubehag i dine håndled.